Digitala lösningar som gör lokalmedia hyperlokal

Välbesökt Citygate Forum 2010 

Drygt 130 personer besökte den åttonde upplagan av Citygate Forum den 13-14 april på Nalen i Stockholm. Två dagar späckade med föreläsningar, möten och mingel. Mycket uppskattad var Adrian Holovaty, journalist, webbutvecklare och karthackare, som kommit från Chicago för att berätta hur de arbetar superlokalt på EveryBlock.com. Se Adrian Holovaty och övriga talare här.
Ola Ahlvarsson, grundare och ägare till bl.a. Boxman, Torget, Spray och Nöjesguiden, inledde forumet med att inspirera genom att dela med sig av sina erfarenheter. Ola, som även är f.d. världsmästare i kickboxning, berättade hur han hållit ut efter internetbubblan vid sekelskiftet och blivit oerhört framgångsrik med internet som bas.
John Manoochehri visade hur man genomför en presentation på max 7 minuter med max 20 sekunder per bild – s.k. Pecha Kusha-formatet. Jörgen Bengtsson från NTM ledde sessionen där man tittade på hur användarna beter sig på våra nyhetssajter – en live-demonstration med ögonrörelsestudier väckte uppseende.
Lennart Mattisson från Promedia höll i sessionen om de nya generationerna som representerades av tre högstadieungdomar med egna webbsajter och bloggar. Vidare diskuterades affärsmöjligheter med redaktionell integritet och sociala medier.
Citygate Forum avslutades med att Fredrik Strömberg från Bonnier Tidskrifter och Nils Öhman från Dagens Nyheter mycket uppskattat och generöst delade med sig av sina satsningar och visioner inom digitala medieformer.
Dessutom deltog sju företag som utställare och många viktiga kontakter knöts.
Video från alla föreläsningar och sessioner samt presentationer finns här.
Nästa upplaga av Citygate Forum går av stapeln den 29-30 mars 2011 på Nalen i Stockholm.