Vk Media nominerades av Google!

Vk Media nominerades av Google!

Mattias Johansson och Eva Jonsson från VK Media bjöds in till Google i Dublin i slutet av november. Där skulle priset Highest Customers Satisfaction Award delas ut bland 22 nominerade Google Premier Partners i Europa.
– VK vann förvisso inte priset – det var det ingen av de svenska Premier Parters som gjorde. Men nomineringen är ett högt betyg av Google för det arbete som VK gör med Google Adwords bland Umeås företag, säger Niklas Jonasson.
Vi lät Mattias Johansson berätta om Umeås Google-succé:

Hur kan det komma sig att ni blir uppmärksammade av Google på det här sättet?

-Ja, först måste man ju ha ett bra case att skicka in och det har vi förstås. Vårt arbetssätt skiljer sig också på flera punkter från de traditionella bolagen som jobbar med Googles produkter. Där får du i bästa fall rapporter på mail och ett telefonsamtal då och då. Vi ligger nära våra kunder och är noga med att de förstår vad produkterna innebär.  Så att bli nominerad för högsta kundnöjdhet är nog den finaste julklappen vi kunde få, menar Mattias.

Hur har er resa med Google varit på VK Media?

-Vi har hållit på nu i 4,5 år. Det har inte varit en spikrak resa, men det beror mer på oss själva. Första tiden blev det snabba resultat. Sedan jobbade jag och Eva med annat ett tag innan vi helhjärtat gick in för Google igen. Då gjorde vi det smartare. Vi har lärt oss att välja vilka kunder vi ska värva.

mattoevaidublin

Vad har ni lärt er?

-För det första att inte ha för liten månadsbudget, 1.500 kr är det lägsta vi går in på med kunden och orsaken till det är att det är svårt att göra en analys och få kampanjen att bli bättre med en mindre budget. Vi går heller inte in i avtal som varar kortare än 6 månader, den tiden behövs oftast för slipa kampanjen så kunden får en tydlig payoff.

-Vi säljer inte till alla utan vi väljer ut våra kunder efter tre kriterier: Det måste finnas en konverteringsmöjlighet på hemsidan. Det ska finnas söktrafik på kundens ord och det får inte vara för dyra klick. När vi håller oss till detta så har vi en väldigt god chans att visa resultat, menar Mattias som nu räknar 110 kunder i Google Adwords för VK Media.

Är det inte risk att Google slår ut både banners och tidningsannonser?

-Haha… Nej, det är ingen risk. Konkurrensen är så hård att man måste jobba med flera medier på sin marknad. Om man annonserar för att bygga varumärke så är det högre sannolikhet för klick i Google. Man klickar gärna på det man känner igen, menar Mattias.

Hur ser framtiden ut då?

-Vi ska in i Stockholm och ge oss på större konton. Att vi är Premier Partner och blivit nominerade är väldigt bra argument. Sedan ska vi ta in fler av Googles produkter som Youtube och Google Dispay Network. Vi har också på agendan att vi ska erbjuda analystjänster åt kunden, det är ganska få av våra kunder som kan tolka Google Analytics på ett bra sätt, avslutar Mattias.